Gizlilik politikası

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır.

Çerez Politikası

Bu site, ziyaretçilerimize daha iyi bir kullanıcı deneyimi sunabilmemize yardımcı olmak için cihazınıza yerleştirilen küçük metin dosyaları olan tanımlama bilgilerini kullanmaktadır. Genel olarak, çerezler kullanıcı tercihlerini korumak için kullanılır, Google Analytics gibi üçüncü taraf uygulamalara anonimleştirilmiş izleme verileri sağlamak gibi bilgiler için bilgi depolarlar. Bu sayede çerezler tarama deneyiminizi daha iyi hale getirir. Ancak, bu sitede ve diğerlerinde çerezleri devre dışı bırakmayı tercih edebilirsiniz. Bunu yapmanın en etkili yolu tarayıcınızdaki çerezleri devre dışı bırakmaktır. Tarayıcınızın Yardım bölümüne bakmanızı veya tarayıcılar için rehberlik sunan Hakkında Çerezler (http://www.aboutcookies.org) web sitesine göz atmanızı öneririz.

Yasal Uyarı

Bu web sitesinde yer alan tüm yazı ve materyaller sadece bilgilendirme amaçlı olup, Alioğlu Hukuk Bürosu tarafından yayımlanmıştır. Web sitesinde yer alan hiçbir ifade, yazı veya materyal hukuki görüş teşkil etmez ve avukat-müvekkil ilişkisi kurmayı amaçlamaz.

Alioğlu Hukuk Bürosu işbu web sitesindeki yazı ve/veya materyalin düzenli olarak güncellendiğini taahhüt etmemektedir.

İşbu web sitesinde yer alan tüm yazı ve materyaller Alioğlu Hukuk Bürosu’na aittir. Web sitesinin içeriği, tamamen veya kısmen, Alioğlu Hukuk Bürosu’nun yazılı izni olmaksızın kullanılamaz, paylaşılamaz.

Alioğlu Hukuk Bürosu avukatların reklam yasağına ilişkin mevzuata uyumlu hareket eder. İşbu web sitesi reklam amacıyla kullanılamaz.

Kişisel Verilerin Korunması

Alioğlu Hukuk Bürosu olarak tüm faaliyetlerimizi 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (“Kanun”) ve ikincil mevzuata uygun olarak sürdürmekteyiz. Verilerinizin gizlilik ve güvenliğini önceliğimiz olarak görüyoruz.

Kişisel Verilerinizin İşlenmesine İlişkin Genel İlkeler 

Biz, Alioğlu Hukuk Bürosu olarak, genellikle taleplerinizi yerine getirebilmemiz için gerekli olan kişisel verilerinizi, Kanunun izin verdiği müddetçe işlemekteyiz. Kişisel verilerinizi, ilgili Kanunun 5. ve 6. maddelerinde belirtilen amaçlar doğrultusunda aşağıda verilen veri işleme koşullarını temel alarak işlemekteyiz:

  • Bir sözleşmeden doğan yükümlülüklerimizi yerine getirmemiz için gerekli olması halinde.
  • Tabi olduğumuz bir hukuki yükümlülüğü yerine getirebilmemiz için zorunlu olması halinde.
  • Temel hak ve özgürlüklerinizi ihlal etmemek kaydıyla hukuki bir işlem kapsamında ve meşru menfaatimiz için zorunlu olması halinde.
  • İlgili bilgilerin kamuya tarafınızca açıklanmış olması halinde.
  • Bir hakkın tesisi, kullanılması veya korunması için veri işlemenin zorunlu olması halinde.
  • Onayınızın varlığı halinde.

Bazı durumlarda kişisel verilerinizin işlenmesi özel izninize tabidir, bu gibi durumlarda kişisel verileriniz yalnızca onayınızı takiben işlenir. Onayınızı, büromuz ile e-posta adresimiz [info@alioglu.av.tr] üzerinden veya Topkapı Mah. Çayırmeydanı Cad. No:11/4 Fatih/İstanbul adresine posta göndermek suretiyle iletişime geçerek istediğiniz zaman geri çekebilirsiniz.

Kişisel Verilerin Toplanma ve Aktarım Yöntemleri

Hukuki hizmetlerimiz kapsamında kişisel verileriniz sözlü, yazılı veya elektronik (posta, e-posta, faks, telefon) olmak üzere farklı kanallar üzerinden, Kanunda belirtilen kişisel verilerin işlenmesi koşullarına uygun olarak toplanmaktadır.

Yukarıda bahsi geçen amaçlar doğrultusunda, işlenen kişisel verileriniz yalnızca iş/çözüm ortaklarımıza, yasal yetkisi bulunan kişilere, devlet kurumları ve kuruluşlarına Kanunun 8 ve 9. maddelerinde belirtilen yasal sorumluluk ve sınırlamalar çerçevesinde aktarılabilir. Kişisel verileriniz yurt dışına aktarılmamakla birlikte, sunucuları yurt dışında bulunan üçüncü taraf hizmet sağlayıcıları tarafından sağlanan bulut hizmetlerinin kullanımından dolayı gönderilen ve alınan e-postalar diğer ülkelerde bulunan veri merkezlerinde depolanmaktadır.

Veri Sahibi Olarak Haklarınız

Kanunun 11. Maddesi gereğince veri sahiplerinin:

  1. kişisel verilerinin işlenip işlenmediği konusunda bilgi edinme;
  2. verilerinizin işlenmesi halinde, işlemeye ilişkin bilgi talep etme;
  3. kişisel verilerinizin işlenme gerekçeleri ve verilerin bu gerekçeye uygun bir şekilde işlenip işlenmediğine ilişkin bilgi edinme;
  4. kişisel verilerinizin aktarıldığı yurt içi ve yurt dışındaki üçüncü tarafları bilme;
  5. kişisel verilerin eksik ve hatalı olarak işlenmesi halinde düzeltme talep etme;
  6. kişisel verilerin ilgili Kanunun 7. maddesinde düzenlenen koşullar çerçevesinde silinmesi ve imhasını talep etme;
  7. (d) ve (e) bentlerine göre kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü taraflara yönelik faaliyetlere ilişkin olarak bildirim talep etme;
  8. özellikle otomatik sistemler üzerinden yapılan kişisel veri analizinden kaynaklı olarak kişinin aleyhine sonuçlanan durumlara itiraz etme; ve
  9. kişisel verilerin hukuk dışı bir şekilde işlenmesinden doğacak zarar halinde, bu zarar için tazminat talep etme hakları bulunmaktadır.

İş Başvurularına İstinaden:

Alioğlu Hukuk Bürosu’na yapmış olduğunuz iş başvurusunun sonucu olarak başvuru değerlendirilmesi sürecini yürütmek amacıyla kişisel verilerinizi işlediğimizi ve kişisel verilerinizi yalnızca bu süreç boyunca sakladığımızı bilgilerinize sunarız. Süreç sonucunda olumlu bir dönüş almadığınız takdirde kişisel verileriniz kayıtlarımızdan derhal silinir. Değerlendirme sürecinde başvurunuzu geri çekmek istemeniz halinde ofisimiz ile iletişime geçmenizi rica ederiz.